Geschiedenis

Door de jaren heen is ’t Rundal veranderd van een moderne varkenshouderij, naar een varkenshouderij met een kijk- speelboerderij naar het huidige varkensmuseum zonder bedrijfsmatig gehouden varkens. Hieronder een kort overzicht van de geschiedenis van  Rundal

 

Van oorsprong is  Rundal een echt kempisch gemengd bedrijf met varkens, kippen, koeien en akkerbouw. Door de jaren heen is het bedrijf gegroeid naar 155 zeugen en 50 melkkoeien. Boer Bert is verder gegaan is de varkenshouderij en zijn broer met de koeien. 

In 1996 werd een pensionstal gebouwd voor 12 paarden. En enkele jaren later (2001) kwam Boer Bert met het idee om glazen wanden langs de varkens te maken zodat iedere burger/consument een kijkje kon nemen op een modern varkenshouderij. Door de jaren heen is deze neventak uitgegroeid tot een volwaardige kijk- speelboerderij en nationaal Varkensmuseum.

Door verschillende regels en keuzes die gemaakt zijn is besloten om te stoppen met het bedrijfsmatig houden van varkens en meer te richten op het Nationaal Varkensmuseum.

Nationaal varkensmuseum 't Rundal
  • Locatie

   Schadewijk 23
   5521 NN Eersel

   Wo + Za:
   13:00 – 17:00
   Voor groepen ook andere tijden op afspraak.

   Volg ons

  • Info + boeken

   Tel. 0497 - 516391
   info@varkensmuseum.nl

   Entreeprijs

   Entreeprijs € 4,-
   Groepen op aanvraag.