Bijzondere dieren

Op onze boerderij vind je een aantal bijzondere (landbouw) huisdieren zoals de kippen, schapen, geiten en de Nederlandse landvarkens. Deze zeldzame huisdieren zijn oude Nederlandse rassen die economisch niet meer interessant zijn voor de moderne landbouw en daardoor bijna uitgestorven zijn. Vanaf het begin zet ’t Rundal zich in voor het behoud en promotie van deze bijzondere rassen. ’t Rundal is erkend educatief centrum van de Stichting Zeldzame Huisdierrassen en vertelt u  graag meer over deze bijzondere dieren.

In de kippenren zitten verschillende kippenrassen zoals de Barnevelder, Lakenvelder en rassen die oorspronkelijk hier in Brabant voor kwamen zoals de Brabanter (een kip met een kuif) en het Kempisch hoen (Campine). Verder zitten er in de ren ook Krombekeenden en Hyacint duiven. In het weiland staan Nederlandse landgeiten en Kempische en Drentse heideschapen, in het voorjaar zijn hier ook de lammetjes te vinden.

In de stal tussen de andere varkens zitten een paar varkens met grote flaporen, dit zijn de Nederlandse Landvarkens. ’t Rundal zet zich in om dit zeldzame ras te behouden voor de toekomst.

Wil je meer weten over deze bijzondere dieren kom dan langs of kijk op www.szh.nl

EducatiefcentrumSZH 

 

Nationaal varkensmuseum 't Rundal
  • Locatie

   Schadewijk 23
   5521 NN Eersel


   Voor groepen op afspraak.

   Volg ons

  • Info + boeken

   Tel. 0497 - 516391
   info@varkensmuseum.nl

   Entreeprijs

   Entreeprijs op aanvraag
   Groepen op aanvraag.