Scholen

Veel kinderen komen tegenwoordig steeds minder in aanraking met het leven op de boerderij en weten niet waar hun voedsel vandaan komt. Om antwoord te geven op die vraag hebben we speciale educatieve arrangementen voor scholen.

Onder naam Klasseboeren zijn verschillende boerderijen rond de Brabantse steden gecertificeerd als educatie boer en verzorgen speciale arrangementen voor scholen. Ook ’t Rundal is gecertificeerd Educatie Boerderij.

Het Klasseboeren-arrangement duurt ongeveer 1,5 uur een bestaat uit een rondleiding over de boerderij langs alle dieren en door het varkensmuseum, een beker ranja voor de kinderen en een leerzame film. Dit arrangement dient geboekt te worden via www.klasseboeren.nl

Eventueel kan het bezoek uit gebreid worden met een spelen in de speelruimte of een natuur/cultuurwandeling.

Natuureducatie

Behalve de boerderijdieren is er nog veel meer te beleven op en rond de boerderij. Zo leven er ook muizen en vleesmuizen, vliegen en spinnen, vogels en nog veel meer. Tijdens een wandeling ga je op zoek naar al dit leven op en rond de boerderij. We beginnen in het weiland met de verschillende vogels en lopen zo naar het riviertje de Run achter de boerderij. Daar gaan we waterscheppen en kijken wat er allemaal in het water leeft.

logo-SZH-2010    logo-klasseboeren    logo_sis

Kijk- speelboerderij en nationaal varkensmuseum 't Rundal
  • Locatie

   Schadewijk 23
   5521 NN Eersel

   Wo + Za:
   13:00 – 17:00
   Tijdens schoolvakanties:
   Di t/m Za:
   13:00 – 17:00

   Volg ons

  • Info + boeken

   Tel. 0497 - 516391
   info@kijkboerderij.nl

   Entreeprijs

   Entreeprijs € 4,-
   Groepen op aanvraag.